5

kuantan work + vacation


halooppp...weee selamat mencutikan diri sempena maulidur rasul yg lepas..well sempena cuti panjang tuh my friend ajak bercuti + amik gamba pre weds dier di kuantan....HAper lagi semua pon bersemangat ajer lew cuti ler katakan ...
Percutian serba ringkas nie di join oleh seramai 12 org.Kereta yg terlibat plak sebanyak 3 buah kereta honda di naiki oleh Izza, lee, am n aspa.Kereta gen2 plak oleh, saya, lat n lily dan seterusnya kete myvi oleh reza,pahzai ,ita n kina.

7hb march 2009 , pada jam 9 pg lebih kurang bergitulah di Stesen Petronas kat tepi sblom highway karak sepatutnya semua berkumpul , tetapi malangnya hanya dua kereta sahaja yg berjaya....heuheuehue...Tunggu ..punya tunggu punya tunggu ..itu kereta ketiga tak muncul2 aper agik dah naik buhsan ler jawapnyer kan ..so setelah membuat perbincangan dengan ringkas...kami terus meneruskan perjalanan dan berjanji berjumpa di pit stop yg seterusnya ... tapi still takder gak ...so next pit stop hmm br ler dpt berjumpa pergh macam amazing race plak rasenya ...haahaha

So setelah semuanya ader then dah tak berenti2 dah , kamii semua pon meluncur laju....vroooooooooooooooooooommmmmmmmmmmmmmmmmmmmm......disebab kan jalan ke kuantan tuh jauh kami yg berada di dalam kereta gen 2 nie dilanda kebosanan....maka keluarlah semua idea mengarut bagi mengelakkan kebosanan ...

Akhirnya kami sampai kedestinasi yg di rancangkan makan time, kasi" sepasang tiga 2"apakah itu..tah hahah aku mula2 dgr pon konpius then , pastuh tanya izza bru ler aku paham rupa nyer tuh kira set lah ..dalam set tuh ader, (sata, otak2 n ikan pais) = sepasang tiga.. tiga sebab ader 3 jenis benda....paham ...bgus...mkn2 mkn2 sampai licin buruk lantak semua sebab lapo ...giler aper lunch mkn tuh jer mau tak berlambak2 kita org order...hambik ko kasi bayar RM 130 perut sudah kenyang kan...okiess..baek punyer...

Then lokasi seterusnya ader lah check IN ker apartment yg kita org booking..di Tembiling resort , kuantan.Serbu semua carik tempat utk merehatkan badan ..aku pon plan nak melendingkan badan n mata sebab nagntuk malam tadi tido lambat ..tapi malangnya tak boleh tidooo....Well kita org semua rest sebelom dinner time..

RAsanya we all dinner lambat kot dlm kol 9pm baru nak mkn giler aper mana leh jadi gigil ler semua masuk nasi lambat hahahahahah...tapi mknan nyer sedap...nyum2...terliur mengenangkan cili crab itu....slurppp...sedap....perut dah kenyang ..hati ada senang ..kami pon aper agik bergembira lah....Mari menuju Ker TC a.k.a teluk cempedak..hot spot di kuantan aper lagi mlm minggu di tepi pantailah...i like...yabedabedu ...pantai , cahaya bulan saya suke sangat di tambah pula dengan kawan2 yg "COOL" hahah....bagi menceriakan lagi xtvt di mlm itu aperlagi kengkawan kasi gegar ini pantai lah...jom lompat...ooohhh mari melompat sikatak lompat ....heuehueheuh...Dah penat terkinja2 kat pantai kita org balik plak sebab ader " Suprise " utk bride n groom to be....tepat jam 12 semua memainkan peranan masing2...



Suprise........!!!!!! kami laungkan bila pintu apartment di buka oleh leee...."SELAMAT ULANG T AHUN KE 7" potong kek time....Dah habis celebration kami pon beridah sambil bermain card mula2 main che tie tee >>macam tulah kot ejaan dier hahah janji ader bunyi sudeh...Pastuh cam tak berapa nak berjaya jer sebab ramai sangat ...so kami main game baru ....yg di kenalkan oleh kawan kami rosnita yg di beri nama "MAFIA"..perghh giler brutal permainan nie....hahahah..ramai yg terbunuh dan juga yg bersekongkol...heuheueheuhu..hanya kami jer yg tau....anda tak tau ...kuang..kuang...kuang.....kalo dah berkumpul cam nie kompem ah kan semua pon tido lambat......tido time zzzzzzzzzzzz....

8hb march 09, Selamat pagi semua.......bgun dari tido lalu bersiap kemudian brakfast dah ..tuh jom tangkap gamba di tepi pantai ...yeppiieeeee....Setelah berbagai gaya ..aksi dan sewaktu dengan nya dari lah panas terik ke hujan setitik dua hingga lah ke panas semula dan siap ader pelangi lagi akhirnya selesailah kerja ...tapi sebelom sesi bergamba yg kedua kami gie mencekik dulu,....nak top up energy....dah tuh sambung agik tangkap gamabo.......then dah settle semua gie minum plak seblm balik ke bilik....rehat2 punye rehat then kami semua lapo mau makan dinner tp lamabt giler dah pukul 10 .....so gie mkn satay ..kat tempat tuh semua dah habis tinggal satay ayam jer...dah mkn kat situ kita org gie plak melepak kat kopitiam ...sampai kol 1 kot ..then balik umah ..aper agik main MAFIA lah..hahahahhahaha semua org dah ketagih dah...then tak reti nak pie tido ker semua nie...hishhhh...ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ....

10/3/09- SElamat pagi ...tapi semua bangun lambat ...mau tak giler malas nak bangkit....berlingkar jer kat katil walaupon dah sedar......aper2 pon kami seronok dah kami check OUT kol 12 ......DAh tuh gie lunch lew..mkn calong ....hanya terdapat di kuantan jer ok....heheheh dah kenyang semua pon berpecah ....sebab i singgah umah my sis, honda singgah umah berserah n myvi terus menuju ker kl ...

Berakhirlah percutian kami yg serba ringkas itu...but full with memory....luv u all ..lama dah tak bercuti nagn kengkawan skolah.....Seronok........nnt kita buat agik k kengkawan....


5 comments:

suezensuzanna said...

ahaks...nih lah dia trip yang k.has kate tuh yer...menarik2....nk join next time:P

mamamia said...

yer lah ...hari tuh owg soh ikut tak mo......hahahhah

Ira Azeera said...

ehh x ajak pong... =p

mamamia said...

huhuhuhuhuhuh

azza azwar said...

oo...ni la trip yg mase kitorg g karaoke tu yer...hehehe... ;)

Post a Comment

Back to Top